Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 9

Texel here we come. Eerlijk is eerlijk, als ik geen uitnodiging had gehad, dan was ik niet naar Texel gegaan.
Vooroordelen zaten mij in de weg. “Texel is buitenland, Texel is ver weg, de overtocht is prijzig, een dag is te kort” En zo kan ik er vast nog meer opschrijven. En ooh ja, ik heb ook nog een gezin. Willen die wel met mij mee?
Heel wat geregel ging er aan vooraf, wikken en wegen van wel of niet gaan en voor hoelang.

Stilletjes, van een afstand geniet mijn man van mijn avontuur. Hij beleeft het met mij mee vanuit een ander perspectief. Hij ziet mij genieten, stralen…en plan Texel werd door ons beide uitgevoerd. Vooroordelen aan de kant, uitzoeken wat het werkelijk kost, overtocht en verblijf. Als je daadkrachtig aan de slag gaat om de vooroordelen te onderzoeken, wat een ruimte ontstaat er dan. We gaan!

Artjournallen in het wild, Texel, vooroordelen, de vrije hand

Door de rush van de afgelopen week, werd het zaterdagochtend pas inpakken en zien dat we wegkomen.
Kalm aan, geen haast, zien hoe het komt. De boot van half een werd de boot van half twee en hoewel Alexander daar anders over dacht, kon ik het dit keer prima aan. We zien wel hoe het komt is een eigenschap die ik niet altijd even goed uitoefen in het echte leven, maar in mijn artjournal lukt het me verbijsterend goed.
Gewoon beginnen, pak die kwast, kies een kleur en geniet van het ontstaan.

Zaterdagmiddag tent opzetten, boel inrichten en acclimatiseren. We hadden een kampeerplek midden in de duinen. Geen gasstel mee, alleen een paar warm geworden broodjes en een pot chocolademelk. Euh, chocoladepasta. Geen koffie, wel water. Geen wifi, wel elkaar.

Van artjournallen in het wild was geen sprake op deze eerste dag. Wel deed ik onderweg op de boot en bij de receptie van de camping aan verzamelen van materiaal. Brochures in overvloed, informatievoorziening op en top toeristisch. Dus, ga je op vakantie of gewoon een dagje weg… Verzamel als een echte toerist de boekjes bij elkaar. Er staan leuke afbeeldingen in en ze geven een leuk beeld van wat je die dag gezien of ervaren hebt. Een kaart van de omgeving is er ook vaak in te vinden, leuk als achtergrond te gebruiken in je artjournal. Om aan te geven waar je bent geweest, de route die je gewandeld,gefietst of gereden hebt.

  welk materiaal gebruik je voor een traveljournal

Vroeg naar bed, de dag was intensief genoeg en morgen weer een nieuwe dag voor een nieuw avontuur.

Wil je weten waar ik de rest van de maand te vinden ben? Volg me dan op Facebook en op Instagram.
Online meedoen met Artjournallen in het wild, wordt dan lid van de facebookgroep “Artjournallen in het wild” en vang daar nog meer inspiratie en leuke opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Nog 21 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.