Artjournallen in het wild – Pauzetijd

Zo vol energie als ik aan het begin van deze maand artjournallen in het wild begon, zo weinig is er nu nog over.
 
Nu kan ik gehoor geven aan de stemmen die ik hoor “ja, je hebt ook zoveel gedaan, dat kon niet goed gaan”, “had je maar niet zo’n grootse challenge moeten willen doen”, “zie je nou wel dat je niet hard kan werken, je bent chronisch ziek”, “ze zeiden het toch, je bent toch vooraf gewaarschuwd, wees toch niet zo koppig iedere keer” en zo kan ik nog wel even doorgaan met de toch wel negatieve zinnen in mijn hoofd.
 
Maar ooh wat heb ik er van genoten en wat heb ik positieve reacties mogen ontvangen.
 
“Zo tof! Wat jij neerzet”, “Wat een mooie blogs heb jij geschreven, je hebt me echt geïnspireerd”, “Dankzij jouw bezoek aan mij heb ik nu ook een artjournal en ik vind het geweldig om te doen, dank je wel daarvoor”, “wat heerlijk dat jij laat zien dat prutsen erbij hoort”
 
Ergens in de tweede week zei ik tegen mezelf: “even pas op de plaats” terug naar de basis en even tijd voor jezelf nemen.
Ik gaf er gehoor aan, het was een zachte landing. Best prettig als je weet hoe ik vandaag exact een jaar geleden ben geland.
Helemaal happy dat ik het deze keer voelde aankomen.
 
Inmiddels zijn we beland op dag 22 van deze maand en ik zit nog steeds. De hoognodige dingen heb ik gedaan en verder helemaal niets. Steeds meer gleed ik af naar nog minder energie. “Maar ik had toch rust genomen?”, “Waarom zit ik nu weer zo ontzettend diep?”
 
Ja! Ineens wist ik het me te herinneren. Ik ben wel gestopt met de wilde tour, heb mijn rust genomen. Maar daarnaast had ook de chronische hoop los gelaten, mijn positieve mindset.
Die negatieve stemmen hadden zich toch stiekem genesteld in mijn hoofd. En het is echt waar… mind body soul.
Voed je ziel en je mind, dan gaat je body ook mee.
 
Artjournallen een rustpunt in een wild leven. De artjournal coach
Had ik het anders willen doen? Nee!
Echt een dikke NEE! Deze wijze les draagt zo ontzettend bij aan mijn levensvisie. Het bepalen van mijn eigen regels houd niet op na het maken van die regels. Bijstellen, bijschaven en veelvuldig op je bek gaan. Verhelderend, dat is het.
 
Dus, ik pak na het posten van dit bericht mijn oude artjournals er weer bij. Mijn regels weer zichtbaar maken en er mee aan de slag gaan. Dagelijks.Zodat ik weer kan stralen en jou kan inspireren om te beginnen met artjournallen. Al dan niet in het wild, want artjournallen is fun.
 
Met creatieve groet,
Audrey Reitsma, je reisleider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.