Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 1

Vanmorgen kon ik uitslapen, dat kan ik meestal op vrijdag.
Maar nee hoor, 6:00u. Was ik al klaar wakker.
Tuurlijk! Dat gebeurt vaak als je uit kan slapen, maar zet de wekker en ik ben niet uit bed te krijgen.

Of was het wegens gezonde spanning, want ooh wat heb ik een voorpret gehad.

Ontbijten, man en kind uitzwaaien, douchen & aankleden, kopje mindful koffie drinken met mijn bulletjournal onder mijn neus. Alvast even loeren op Facebook, of er reacties binnen stromen over deze eerste dag van het avontuur “Artjournallen in het wild” en ja hoor, die waren er.

* veel plezier, succes, ik ga je volgen, ik ben er straks bij of ik ben er misschien bij.

En een * je hebt wel een niet zo goede dag uitgezocht om de hoogte in te gaan, hier hangt mist.

Ja, dat hing hier ook 😉 , de reactie kwam vanuit de plek waar ik naar toe zou gaan.

Dit laatste bracht bij mij veel te weeg.

Een weerbericht, weersverwachting of daadwerkelijk zichtbaar weertype, hebben geen invloed op mijn humeur/plannen/leven. En anderhalf uur later zou ik pas onderweg gaan, dus alle kans nog dat de mist weg zou zijn tegen die tijd.

Mist, dat zegt me wel wat. De inspiratie kwam met een grote golf mijn huiskamer binnen.

“Als de rook om je hoofd is verdwenen, valt het dan op dat de zon feller schijnt” een liedje van Boudewijn De Groot. En vervolgens kwam daar de herinnering aan de hersenmist in mijn eigen hoofd, welke ik best vaak en lang bij me heb gehad. Niet fijn kan ik je vertellen. Helderheid was op die momenten ver te zoeken. Om moedeloos van te worden, tot ik op een keer uit de mist kwam en ik een ingeving kreeg. Artjournallen!

Door te artjournallen op momenten dat ik verlost was van de hersenmist, kon ik daar op terugvallen als ik in de mist verdwenen was. Let wel, mijn man moest me er op wijzen dat ik mijn artjournal er op dat moment bij moest pakken om mezelf uit de mist te trekken. Op het moment zelf kon ik dat niet bedenken. In mijn artjournal maakte ik pagina’s over wat ik voelde, wat ik graag zou willen voelen, wat ik leuk vind om te doen. Dingen waar ik vrolijk van word, lijstjes met helpende gedachtes en stimulerende to-do lijstjes. Kleine reminders die me hielpen tijdens het maken en net zo goed naderhand om weer helderheid te vergaren.

Maar goed even terug naar vanmorgen, ik zocht het bovenstaande nummer op om te luisteren.
Stond mee te klappen op de maat, terwijl ik niet muzikaal ben 😉
En even later rolden de tranen over mijn wangen. Van geluk! Dat ik vandaag mag doen wat ik vorig jaar vooraf moest staken omdat mijn lijf protesteerde op heel rigoureuze wijze.

Ik voel me zo gelukkig! Het hele plaatje klopt, de tijd van het jaar, de manier waarop, gewoon alles klopt. Inspiratie komt me aanwaaien, ik voel me ontspannender dan ooit, werk vanuit een flow. Stralend de wereld tegemoet.

Rond 9:45u. Stapte ik op de fiets richting Tuk. De uitkijktoren bij de Woldberg leek mij een mooi hoogtepunt om te beginnen. 131 treden! Hijgend en puffend kwam ik boven. Mijn rugzak met artjournal was best zwaar en ik had nog wel de meeste spullen in mijn fietstas laten zitten.

Artjournallen in het wild - De vrije hand - Uitkijktoren Woldberg Tuks Theehuis_20180601193951730 Artjournallen in het wild - De vrije hand - Uitkijktoren Woldberg Tuks Theehuis - Steenwijk Artjournallen in het wild - De vrije hand - Steenwijk - workshop

Even op adem komen en op Facebook live verslag doen. Woehoe! Wat was dat gaaf! Zo hoog en zoveel kijkcijfers ;-). Leuk om daar te babbelen met mijn volgers.

Wil je het filmpje zien? Word dan gratis lid van de Facebookgroep Artjournallen in het wild.

Terwijl ik daar nog stond te filmen kreeg ik een berichtje “ik stop met kijken, ik fiets nu naar je toe”.

Niet veel later daal ik zelf ook weer de trap af en fiets naar Tuk’s Theehuis. Kom ik daar het terrein op fietsen, zit daar al een schat op me te wachten. Eigenwijze wijze Jolanda en ik kennen elkaar al een poosje en hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Dus dat werd bijkletsen van een long time no see.

Artjournallen in het wild - de vrije hand - Tuks Theehuis Koffie Artjournallen in het wild - De vrije hand - Steenwijk - workshop

Onder het genot van een kop koffie kwam ik goed op gang. En even kwam daar ook Alida aangefietst. Ook zij loopt al een tijdje met mij mee en ik met haar. Alida kwam mijn geluksmomentje delen. Wat een lief kaartje om in mijn artjournal te plakken.

Artjournallen in het wild is niet compleet als je niet gaat artjournallen. Na het bekijken van mijn creaties gingen Jolanda en ik beide aan de slag. Ik in mijn nieuwe artjournal, speciaal voor deze maand en Jolanda in haar bulletjournal.

Tijd vliegt als je plezier hebt, dat werd snel, heel snel fietsen om op tijd bij school te staan. Maar ik heb het gehaald.

De rest van de dag heb ik zitten nagenieten, wow! Wat een energie. Ik heb echt even op een wolk gezeten. En ben er nu wel van af gekomen, de onweer en de regen zijn gearriveerd en ik ben geen donderwolk ;-).

Nog 29 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Wil je weten waar ik morgen zal zijn? Kijk dan op mijn Facebook pagina of groep, of Instagram.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

4 gedachten over “Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 1

 • 1 juni 2018 om 18:33
  Permalink

  Ik vind het fantastisch voor je. Ik ben heel nieuwsgierig naar je avontuur en ik hoop een heleboel inspiratie te mogen ontvangen… Tot morgen❤️☀️

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 18:49
  Permalink

  Ik vind het echt super zoals jij bezig bent. Ik kom je vast nog eens opzoeken of jij mij Ook hier zijn extra gasten welkom hoor.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.