Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 11 t/m 13

OOOH YEAH! Ik ben geland, zachtjes, geen noodlanding. Gewoon netjes afgeremd, nergens tegenaan gebotst, niets stuk gemaakt. Artjournallen in het wild is een geweldig avontuur. Zoveel inspiratie, zoveel lieve mensen ontmoet, en ook mezelf ontmoet. Door de reis en door het artjournallen.

Maandag 11 juni nam ik de tijd om de koffers uit te pakken, blogs bij te werken en op adem te komen.
Het had een rustdag moeten zijn, maar dat was het uiteindelijk niet. Moe maar voldaan is nog altijd beter te accepteren dan moe zijn om niks.

Aan de andere kant is het ook zo dat je pas merkt dat je moe bent als je tot rust komt.

Ontdekken wat je grenzen zijn, stoppen voor de grens of er net overheen stappen. Er zijn altijd twee kanten aan een medaille. De ene keer kies je het een en de andere keer het ander. Nu ik er steeds meer bewust van ben wat mijn grenzen zijn kan ik doen en laten wat ik wil. Lief zijn voor mezelf, een pauze inlassen zonder boos te zijn op mijn lijf dat niet meer wil of een liefdevolle schop onder mijn kont om me daar te krijgen waar ik heen wil.

Hoe makkelijk het is om gefrustreerd te reageren op het vermoeide lijf, zo moeilijk was het in het begin om liefdevol te reageren op het lijf wat mij gegeven is in dit leven. Ik heb mijn weg er in gevonden, een methode ontwikkeld die voor mij werkt. Door te artjournallen werden patronen helder, werd mijn doel zichtbaar en kon ik mijn navigatie instellen. Zo overwon ik/leerde ik omgaan FNS (functionele neurologische stoornis).

Dinsdag 12 juni op reis met de trein, Enschede deze keer.

Artjournallen in het wild, De vrije hand, diy coaching  Artjournallen in het wild, De vrije hand, diy coaching   Artjournallen in het wild, De vrije hand, diy coaching

Ik had er afgesproken met Anita.
Ook haar ken ik van de challengeschool van Hilde Jagerman. De energie spatte van haar af, een totaal ander type dan ik. Een tegenpool! Confronterend en toch fijn. Tegenpolen zijn nodig, het is niet negatief, integendeel. Juist iemand die volkomen anders is dan jij kan er voor zorgen dat je een en ander vanuit een ander perspectief kan leren ontdekken. Wat haar zo anders maakt dan ik? Ze is een theaterbeest, flamboyant en aanwezig in heel haar zijn. Ze kan in haar rol van Alie van de taboebalie jou aan het denken zetten over taboes die jij niet denkt te hebben. Wat een kracht!

En ik, ik ben anders en ook dat is goed. Ik heb andere superpowers.

Welke superpowers heb jij? Maak er eens een artjournalpagina over, je zult versteld staan.

Moe maar voldaan keerde ik naar huis en ik realiseerde mij dat ik de kunst van “bij jezelf blijven” in praktijk heb gebracht vandaag.

Woensdag 13 juni knapte er iets. Mijn lijf maakte me even heel goed duidelijk dat ik nu echt moest stoppen.

Artjournallen in het wild, De vrije hand, diy coaching

Een zachte landing, dat wel. Er werd goed voor me gezorgd want hoewel hij eigenlijk naar kantoor zou, kwam hij toch thuiswerken. Reizen met de trein gaat niet zonder treinkaart. Lucky me.

Ik heb die dag voornamelijk op de bank doorgebracht. En ’s middags veel gelachen met een goede vriendin. Lachen is gezond.

Donderdag 14 juni stond er een date gepland in park Rams Woerthe te Steenwijk en ja hoor… Wat je vooraf plant valt soms in het water. Ja, ik ging wel, het regende alleen. Zonder afspraak was ik niet op dat tijdstip naar het park gegaan. En ook de herten keerden mij de rug toe.

Artjournallen in het wild, De vrije hand, diy coaching

Het wild vind artjournallen maar niks. De theekoepel bood uitkomst, onder het afdakje op de trap heb ik een beetje zitten artjournallen totdat Paula kwam met haar wandelgroep van sociaal op kop. Na ons gesprek over mijn avontuur wandelden zij weer verder en ik keerde huiswaarts. Een lekker warm bad genomen ter ontspanning.

Vrijdag 16 juni opnieuw een rustdag. Wel even weg geweest in eigen omgeving maar niet zitten artjournallen.

Hieronder de artjournalpagina’s welke ik gemaakt heb naar aanleiding van mijn avontuur.
Artjournallen, artjournal inspiratie creatie diycoaching

Artjournal inspiratie, hangmatmoment de vrije hand

Artjournal inspiratie, hangmatmoment de vrije hand

Wil je weten waar ik wanneer te vinden ben? Volg me dan op Facebook en op Instagram.
Online meedoen met Artjournallen in het wild, wordt dan lid van de facebookgroep “Artjournallen in het wild” en vang daar nog meer inspiratie en leuke opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Nog 12 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

p.s zaterdag 30 juni geef ik de workshop “Artjournallen is fun!”, tijdens deze workshop ga je praktisch aan de slag met het werken in jouw eigen artjournal op die manier die bij jou past. Je ervaart de rust wat Artjournallen je brengt en je zult merken dat je met weinig middelen iets bijzonders neer kunt zetten. Na deze workshop heb jij een mooi artjournal waarin je al een aantal mooie pagina’s hebt gemaakt en welke je verder kunt vullen met je mooiste wensen, dromen en verlangens en waarmee je dagelijks een moment voor jezelf creëert. Doe je mee aan “Artjournallen is fun!”?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.