Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 2

De dag begon weer vroeg, nog eerder dan gisteren. Ik sprak mezelf toe dat ik nog best wat langer mocht slapen en dat gebeurde gelukkig ook. Bij het ontbijt mocht ik nog even bedenken waar de reis naar toe zou gaan en uiteindelijk koos ik voor de bibliotheek van Steenwijk.

Artjournallen in het wild, bibliotheek Steenwijk, workshop

Vandaag weer op de fiets gestapt, het miezerde wel, maar van regen was geen sprake. En de bibliotheek is praktisch om de hoek.

Op de bovenverdieping vond ik een geschikte plek, een grote tafel vlakbij de trap. Je kon eigenlijk niet om me heen als je naar de tijdschriften toe wilde. Ik stalde mijn spullen uit en begon met artjournallen. Gisteren had ik al een basis gelegd met verf, en nu kon ik verder met afbeeldingen en tekst.

Artjournallen in het wild, bibliotheek Steenwijk, workshop Artjournallen in het wild, Tuks theehuis, Steenwijk, workshop

Terwijl ik bezig was zag ik wel wat mensen kijken en ja hoor! Een vrouw kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. “Wat ben je aan het doen” “Kom je uit Friesland?” en “Doe je dit hier elke sneon (fries voor zaterdag)”
Reacties op mijn antwoorden kwamen in de richting van “Ik klieder niet” en “Ik ben niet creatief”.
Ik heb genoten van haar nieuwsgierigheid, hoewel ze steeds weg wilde lopen (andere dingen te doen, dit past niet in mijn schema), kwam ze toch steeds terug met meer vragen. Zitten wilde ze niet, maar nam wel een kaartje van me mee. Dus wie weet leest deze dame deze blog, dat hoop ik tenminste.

Nieuwsgierigheid is de sleutel tot creativiteit.

Wat als het nu eens goed uit pakt?

Of past de volgende uitspraak net zo goed bij nieuwsgierigheid “Een misbaksel is ook resultaat”

Experimenteren, ontdekken… een artjournal is daar de perfecte plek voor.
Niemand die het te zien krijgt, tenzij jij daar zelf voor kiest.
Alleen jouw mening telt. En ja, dat is best een ding!

De mening van een ander, dat wat een ander wel niet van je zal denken (of van je creatie) loslaten is niet zomaar een knop omzetten.

Ik merkte het vandaag zelf ook. Hoe raar ik het vond om in een bibliotheek, de “heilige” plek der boeken, te artjournallen in een boek. Hoe respectloos! Ja, gut, ik kan me wel indenken hoe een ander dat vind, welke richting dat ook op gaat bij die ander. Maar ik doe het lekker toch.

Artjournallen in het wild, bibliotheek Steenwijk, workshop

Waarom een boek omtoveren tot artjournal?

  • Voor mij haalt het de druk van “zonde van het mooie papier” weg.
  • De blokkade van “wat als het mislukt” kan makkelijker overwonnen worden.
  • Er zit ook een uitdaging in, want boekpapier kan niet alle soorten media aan. Hoewel de resultaten anders uit kunnen pakken dan in een speciaal voor artjournallen geschikte journals, hoeft het niet te betekenen dat het niet kan. Iets met “resultaat loslaten” zegmaar.
  • En de lege witte pagina…die is er niet.

Zou jij in een boek durven artjournallen?

Artjournallen in het wild, bibliotheek Steenwijk, workshop

Hierboven zie je de pagina over de eerste dag van Artjournallen in het wild. Gemaakt in een boekenweekgeschenkboek (leuk woord voor galgje :-)), deze komt helemaal vol met belevenissen, zienswijzen etc. welke ik opdoe tijdens deze artjournalmaand.

Wil je weten waar ik zondag 3 juni te vinden ben? Volg me dan op Facebook en op Instagram.
Online meedoen met Artjournallen in het wild, wordt dan lid van de facebookgroep “Artjournallen in het wild” en vang daar nog meer inspiratie en leuke opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Nog 28 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

p.s zaterdag 30 juni geef ik de workshop “Artjournallen is fun!”, tijdens deze workshop ga je praktisch aan de slag met het werken in jouw eigen artjournal op die manier die bij jou past. Je ervaart de rust wat Artjournallen je brengt en je zult merken dat je met weinig middelen iets bijzonders neer kunt zetten. Na deze workshop heb jij een mooi artjournal waarin je al een aantal mooie pagina’s hebt gemaakt en welke je verder kunt vullen met je mooiste wensen, dromen en verlangens en waarmee je dagelijks een moment voor jezelf creëert. Doe je mee aan “Artjournallen is fun!”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.