Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 3

Opstaan met vlinders in je buik, kriebels in mijn buik.
Een nieuwe dag voor een nieuw avontuur.

En als je met jezelf een afspraak maakt over de kleding voor een maand, dan is aankleden en vertrekken zo gepiept. Nou ja, spreekwoordelijk dan. Ik doe mijn best om de komende 30 dagen die ene kleur terug te laten komen in mijn kleding. Best leuk, ik heb er lol in en ik hoor van mijn volgers dat zij nu aan mij denken als ze die kleur tegen komen. Mooi meegenomen.

Ik begin mijn reisverslag met de foto van mij aan het eind van de dag.

Artjournallen in het wild - de vrije hand - 3-6-2018 - de kleine tiki   Artjournallen in het wild - de vrije hand - 3-6-2018 - de kleine tiki

Het was een dag van “Thuiskomen terwijl ik op reis was”.

Mijn reis van vandaag ging naar Assen. Naar “De kleine tiki” Een bestemming welke ik al een jaar of 6 voor me uitstelde. Steeds kwam er iets tussen, laten we houden op werkzaamheden aan het spoor. Ik houd tenslotte van treinreizen.

Terwijl ik van het station naar school liep viel mijn oog ineens op een bankje. Het stond daar achter een hekwerk aantrekkelijk te zijn. Een compleet gestyled plaatje uit een sprookjesboek of film. Ik zou er graag even op willen zitten mijmeren, maar het enige wat ik kon doen was er een foto van maken. En terwijl ik dat deed, liep er een jongeman voorbij die het niet kon laten om te kijken naar wat ik daar dan zag. Er verscheen een glimlach op zijn gezicht. En ik wist, als ik daar niet een foto stond te maken, dan had hij dit plaatje niet gezien.

Artjournallen in het wild - workshop - Steenwijk

Zo kun je dus ook een ander blij maken van de “kunst” die jij maakt, of zelf blij worden van “kunst” die door een ander gemaakt is. En ik word blij van beide.

Aankomen op je bestemming, een veilige landing maken. Ik kwam te laat of toch op tijd en kon niet meteen door naar de lezing die net begonnen was. Mijn koffer trok gelijk de aandacht van een paar docenten en het gesprek kwam meteen op gang. Eerst maar even koffie drinken, bijkomen van de reis, mijn spullen ergens parkeren en op adem komen. Verderop lagen de schoolboeken naar me te lonken, boeken welke ik ook in mijn eigen kast heb staan. Niet allemaal, wel een paar.

  

Twee uur zien te overbruggen, dat moest me wel lukken. Er was een expositie van de derdejaars studenten te bezoeken en ik wist dat een van mijn volgers op Instagram daar ook zou zijn. Ze had me vanmorgen nog een berichtje gedaan dat ze me graag in Assen had willen ontmoeten, maar dat ze een ander doel in Assen had en dat ik daar welkom was. Zij wist alleen niet dat mijn doel haar bestemming ook was.

Leuk om haar daar te ontmoeten, met haar te mogen praten over de opleiding, over haar werk. En ze had kaartjes gemaakt.

  

Door een van de studenten werd ik uitgenodigd om een voorproefje te nemen op de opleiding. Aan tafel zaten al een paar mensen en ik kon kiezen uit een paar opdrachten. Een er van sprak mij het meeste aan, een die ik in de Facebookgroep “Artjournallen in het wild” ook zal delen. Deze opdracht heb ik tijdens mijn cursus “vind je eigen inspiratie” ook al eens uitgedeeld en ik vind ‘m dan ook leuk om zelf te doen.

Mijn koffer stond nog in de garderobe, even mijn artjournal ophalen, op een los papier werken is leuk maar als je dan toch aan het artjournallen bent in het wild kun je deze net zo goed erbij pakken. Dat maakte blijkbaar veel los, een van de dames die stonden te kijken wat er aan tafel gebeurde vroeg me “mag ik dat idee van jou ook gebruiken?”, natuurlijk mag dat. Ze doelde op een boek gebruiken als artjournal.

Terwijl ik bezig was met het maken van mijn opdracht verloor ik de tijd uit het oog en weer was ik…
Nee, ik was net op tijd om naar de lezing te gaan die ik daarvoor gemist had.

En het werd nog duidelijker dan dat het voor mij al was. Hier hoor ik thuis!
Ter afsluiting raakte ik in gesprek met de oprichter van deze school, wat een charisma! En hij kon me na nog geen drie zinnen van mijn kant die ene vraag stellen die mij uit mijn comfortzone trok. En dus ben ik vanaf september weer vierdejaars student!

Natuurlijk kwam ik er niet meer aan toe om daar ter plekke mijn artjournalpagina af te maken. Helemaal in de wolken kwam ik in de lobby terug. “Doe mij nog maar een kop koffie” en een goed gesprek ;-).

Onze dochter haalde mij van het station (samen met haar vader die bij de auto was blijven wachten), “wat fijn dat jij mij komt ophalen”, “mama? heb je een mooie dag gehad”, “Ja, ik heb een mooie dag gehad, wat lief dat je dat vraagt”, “Ik ben blij voor jou dat jij een fijne dag hebt gehad” en ik smelt. Even later gaat ze verder met haar orde van de dag en verteld me dat ze goed nieuws en slecht nieuws heeft. Ze begint met het vertellen van het goede nieuws, “ik heb het nieuwste nummer van top model” en “ik heb niet gewonnen met de wedstrijd, ik sta er niet in”.

Op naar de snackbar en de supermarkt, friet, salade en wijn met verse brie. Het is feest! Audrey gaat weer naar school!

Voor de wijn toch nog even de pagina van vandaag af maken, wel zo fijn als je nog in de flow van de dag zit.

Artjournallen in het wild - de vrije hand - 3-6-2018 - de kleine tiki 3

Nog 27 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

p.s zaterdag 30 juni geef ik de workshop “Artjournallen is fun!”, tijdens deze workshop ga je praktisch aan de slag met het werken in jouw eigen artjournal op die manier die bij jou past. Je ervaart de rust wat Artjournallen je brengt en je zult merken dat je met weinig middelen iets bijzonders neer kunt zetten. Na deze workshop heb jij een mooi artjournal waarin je al een aantal mooie pagina’s hebt gemaakt en welke je verder kunt vullen met je mooiste wensen, dromen en verlangens en waarmee je dagelijks een moment voor jezelf creëert. Doe je mee aan “Artjournallen is fun!”?

2 gedachten over “Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 3

 • 4 juni 2018 om 15:38
  Permalink

  Prachtig ….ben blij dat jou en mijn best er min gisteren hetzelfde was
  @dekleine tiki jij als reiziger dit keer en ik als co.reisleiderwelkom klasgenoot ….volgend jaar mogen we dus samen op reis Door het land wat in ons woont ….thuiskomen!
  Ik kijk er naar uit je van hart tot hart te mogen ontmoeten onderweg
  Harte groet paulien

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.