Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 5

Met blaren op mijn voeten ben ik dan toch weer op reis gegaan. Te leuk om niet te doen.
Dat het me niet uitmaakt dat ik naderhand op de blaren moet gaan zitten. Nu doe ik ook wel mijn uiterste best om binnen de grenzen van mijn lijf te blijven en heel goed te luisteren naar wat het te vertellen heeft. Ik blijf een eigenwijze lieve creatieve vrouw die juist ook de grenzen durft op te zoeken en over te gaan.

Anders was ik nooit aan dit avontuur begonnen.

Vandaag ging de reis naar Wolvega.

Artjournallen in het wild - Wolvega 2

Met de koffer naast me in de auto, beide hadden we er lol in. Een picknick, daar word je toch blij van?
En ooh wat een fun! Er was ook nog een speeltuin. Koffer vond het geweldig! En ik trouwens ook.
Ja, soms praat ik ook even namens de koffer, ben niet gek, ben een koffer. Nou ja, laat maar gaan, ik trek wel weer bij.

Artjournallen in het wild - Wolvega

Ook vandaag zat ik niet alleen met mijn koffer op het picknickkleed. Ook Esther was er bij, ze kwam speciaal naar mij toe vanuit Oost Groningen. Zo tof! Lange tijd geleden heeft zij bij mij de cursus “Ontdek je eigen inspiratie” gedaan en sindsdien zijn wij vriendinnen voor het leven. En daar ben ik dan ook heel erg blij mee en zij met mij.

Ons gesprek ging onder andere over motivatie van binnenuit.
Niet meer doen wat een ander je oplegt terwijl het voor jou niet goed voelt.
Dat betekent overigens niet dat je geen dingen meer doet voor een ander en dat je egoïstisch in de wereld staat, integendeel. Als je goed voor jezelf weet te zorgen, overeind weet blijven te staan zonder te knokken, dan kun je er juist voor je omgeving zijn. Dat jij voor jezelf zorgt straalt zoveel uit, dat alleen al daarmee jij je omgeving helpt.

Zorgen voor je gezin, met of zonder zorgintensief kind, werken voor een degelijk inkomen en het huishouden zien te runnen. Alle ballen of schotels in de lucht zien te houden en iedereen tevreden houden. Jezelf uit het oog verliezen, zelfs als je dat zelf niet zo ziet. Uiteindelijk zul je ook iets aan jezelf moeten geven.

Artjournallen hoeft niet groots en meeslepend te zijn, kan met weinig materiaal al een groots effect hebben en het kan overal en altijd. Ook als de tijd je onder je handen lijkt weg te glippen en je agenda ook je vrije dagen razendsnel weet op te vullen. En Artjournallen is fun! Zie maar naar die koffer van mij, jee! die heeft de tijd van zijn leven.

Door te artjournallen ontdekte ik wat ik wilde en kon ik mezelf blijven motiveren om door te gaan. Inclusief blaren, vallen en opstaan.

Terwijl wij in gesprek waren heb ik ook nog een pagina weten te maken voer dag 2 van Artjournallen in het wild.

Artjournallen in het wild dag 5  Artjournallen in het wild dag 5

Nog 25 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

p.s. wil je mijn avonturen live volgen? Kom dan in de Facebookgroep “Artjournallen in het wild”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.