Artjournallen in het wild – Reisverslag dag 7

Toen ik mijn plannen maakte om op reis te gaan met mijn artjournal in de hand kon ik me geen voorstelling maken van waar het me brengen zou. Een ding wist ik zeker, ik moest en zou naar Sneek.
De plek waar ik geboren ben en waar de basis is gelegd voor mijn reis door het leven.

Voor vertrek stelde ik op Facebook de vraag; waar wil jij mij zien artjournallen?
En een van de uitnodigingen kwam van Anja, een vrouw waar ik na jaren nog steeds een goede band mee heb ondanks dat we elkaar nooit zien of spreken. Dikke vriendinnen waren we op het Bogerman. We hadden een geheimschrift ontwikkeld waarmee we konden communiceren zonder dat anderen het konden lezen. Afpakken van het schrift kon ons niet deren, niemand zou er achter komen wat wij met elkaar bespraken. Eerst konden we in de klas uitwisselen en toen we niet meer bij elkaar in de klas zaten, werd het schrift in de wandelgangen uitgewisseld.

Zo is het ook met artjournals, die zijn van jou! En alleen jij begrijpt wat er in staat. Jij bepaald wie het te lezen krijgt en wie het mag begrijpen. Een artjournal is privé, zoals een dagboek met slot.

Nadat Anja en ik bijgekletst waren, kwam ik tegen lunchtijd aan bij mijn ouders in Sneek.
Zo hieperdepiep als ik de afgelopen dagen ben, hadden zij mij in lange tijd niet gezien. Ik voel de angst van terugvallen met hen mee, “als dit maar goed gaat”. Instortingsgevaar ligt altijd op de loer, maar ik laat me er niet door tegenhouden. Het leven is te kort om als een zielig musje op de bank te zitten. Mijn ouders zijn niet de enige als het gaat om bezorgdheid en ik prijs me gelukkig met zulke lieve meelevende mensen om me heen.

Elke avond zet ik op Facebook en Instagram waar ik de volgende dag heen ga en deze keer kreeg ik een reactie van Aafke, ” Ik ben ook in Sneek en ik kan je ontmoeten tussen twee afspraken in”. En ja hoor, daar was ze dan. Opzoek naar mij bij de Waterpoort, zij maakte deze twee filmpjes van mij.

Wat was het een lekker plekje om te artjournallen in het wild, er was voldoende schaduw op deze warme dag.

Artjournallen in het wild, De vrije hand, Sneek, artjournallen is fun

De artjournalpagina van deze dag heb ik later afgemaakt en zie hier het resultaat.

Artjournallen in het wild, artjournalpagina 7-6

Een pagina zonder tekst, de betekenis van deze creatie is alleen zichtbaar voor mij.
Als een soort geheimschrift. Helemaal in het teken van vandaag.

Wil je weten waar ik wanneer te vinden ben? Volg me dan op Facebook en op Instagram.
Online meedoen met Artjournallen in het wild, wordt dan lid van de facebookgroep “Artjournallen in het wild” en vang daar nog meer inspiratie en leuke opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Nog 23 dagen te gaan.
Waarin ik je aan de hand van mijn belevenissen laat zien wat artjournallen is en wat het met je kan doen. Dat je geen kunstenaar hoeft willen worden om te artjournallen en ik hoop je te inspireren om ook te (beginnen) met artjournallen en een creatief leven te leven.

Deze maand verstop ik me niet in mijn atelier, de wereld is mijn studio. En jij kan mij zomaar tegen het lijf lopen, mij echt ontmoeten.

Met creatieve groet,

Audrey Reitsma, je reisleider

p.s zaterdag 30 juni geef ik de workshop “Artjournallen is fun!”, tijdens deze workshop ga je praktisch aan de slag met het werken in jouw eigen artjournal op die manier die bij jou past. Je ervaart de rust wat Artjournallen je brengt en je zult merken dat je met weinig middelen iets bijzonders neer kunt zetten. Na deze workshop heb jij een mooi artjournal waarin je al een aantal mooie pagina’s hebt gemaakt en welke je verder kunt vullen met je mooiste wensen, dromen en verlangens en waarmee je dagelijks een moment voor jezelf creëert. Doe je mee aan “Artjournallen is fun!”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.