Over mij

De vrije hand - De kunst van creatief leven - Steenwijk atelier workshops schilderen kinderfeestjesHet gezicht achter “De vrije hand”  Ik ben Audrey Reitsma, vrouw, moeder en sinds 2008 het gezicht achter “De vrije hand”. Creativiteit is mijn lust en mijn leven. Creatief bezig zijn is een mooi en effectief middel om gemotiveerd te blijven (bij ziekte), doelen te behalen en uit een depressie of burn-out te komen of beter nog…er uit te blijven. Plezier hebben in waar je mee bezig bent staat voorop. 

In 2005 ben ik begonnen met schilderen op doek, wanneer ik terug kijk naar het werk van toen dan zie ik dat ik nu een andere stijl heb ontwikkeld en dat ik meer ervaring heb. Want ja, het is waar, oefening baart kunst. Hoe meer technieken, materiaalkennis en een portie DURF! met de nodige vlieguren, hoe gemakkelijker het is om weer opnieuw aan een creatie te beginnen.

Het is natuurlijk erg fijn als er een mooi kunstwerk uit voort vloeit, maar voor mij gaat het verder dan dat. Mijn visie is dat de activiteit op zichzelf al veel oplevert. Het houd mij alert en gemotiveerd.
Dit geldt niet alleen voor schilderen. Schilderen is een manier om mij uit te leven, mijn ei kwijt te kunnen, of het nu gaat om frustraties of om de mooie dingen van het leven. Het is een manier om te ontladen en op te laden.

Opzoek naar verdieping, om meer uit mijn creativiteit halen. Kwam ik in 2009 terecht bij de opleiding genezend tekenen bij Kolam in Zutphen. Daar heb ik erg veel geleerd op het gebied van tekenen en de effecten die het teweeg kan brengen. Het is fascinerend om de taal van tekenen te “kennen”.

In de jaren daarna heb ik mijn eigen methode ontwikkeld.

Van kinds af aan ben ik al creatief bezig. Mijn gezondheid liet te wensen over, maar ik liet me niet weerhouden het maximale er uit te halen. Door te creëren bleef ik gemotiveerd. En in de zomer van 2017 bleek opnieuw dat creativiteit me overeind heeft gekregen. Hierover heb ik een filmpje gemaakt:

https://youtu.be/9fnmiq5Kke4

En waarom zou ik de opgedane kennis voor mezelf houden.
“Vind je eigen inspiratie” – De kunst van creatief leven is speciaal ontwikkeld door mij. Ik vertel je er graag meer over.

Met creatieve groet,

Audrey