Vermenigvuldigen

Denk je bij vermenigvuldigen meteen aan rekenen en wiskunde?

Creativiteit kun je ook vermenigvuldigen, naarmate je het meer toepast zul je er meer gebruik van maken.
Ideeën, inspiratie omzetten in actie.

Een van de redenen waarom ik het creatief inloophuis ben gestart is om je de mogelijkheid te ontdekken wat je leuk vind om te creëren.  Waar het begon en waar het nu ben is een wereld van verschil. Een groter pand betekent meer mogelijkheden. Meer producten om mee te werken, meer manieren van uitwerken van ideeën.

Iedereen is creatief, creativiteit is wordt vaak verward met kunstzinnigheid.
Hart & Ziel schreef daar onlangs een leuke blog over “ontdek-en-ontwikkel-je-creativiteit” en ik herken me er volkomen in en het sluit perfect aan bij wat “De vrije hand” te bieden heeft.

4 tips voor meer creativiteit

– Mediteer of doe andere dingen om je denken te stoppen. Je onderbewuste legt veel sneller verbanden en is dus creatiever dan je bewuste. Door te denken te stoppen, geef je oplossingen en ideeën uit je onderbewuste de kans om in je bewuste te komen.

 

In het creatief ondernemershuis bied Rikkie Postema een korte meditatiecursus aan.

Ben je vaak druk in je hoofd? Heb je een vol leven? Wordt er veel van je gevraagd of vraag je veel van jezelf?

Door te mediteren kan je lichaam en geest meer ontspannen. Als je vaker mediteert, kun je die ontspanning steeds sneller bereiken en worden je geest en zintuigen scherper. Daar hoef je echt geen uren voor op een kussentje te zitten. Als je regelmatig de tijd neemt om slechts enkele minuten te mediteren zal je daar zeker het effect van ervaren. Lees meer….

Data – 28 september, 5 en 19 oktober
Locatie – Steenwijk – Creatief Inloophuis, Scholestraat 40
Tijd – 19.30 – 21.00 uur
Prijs – € 35,- p.p.

– Zorg voor tijd om je te vervelen. Als je je verveelt en je hersenen niet gericht over iets na hoeven te denken, leggen je hersenen nieuwe verbinden aan. Hoe meer verbindingen, des te creatiever je wordt.

In het onthaastcafé geef ik in samenwerking met andere gepassioneerde collega’s workshops en lezingen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met onthaasten. Zoals: de tijd nemen voor jezelf, jezelf ontdekken, mediteren. Creatief en zonder al te ver de diepte in te gaan kennis maken met het onderwerp en met de persoon achter het bedrijf.

– Geef je onderbewustzijn de opdracht: ga op zoek naar waardevolle ideeën. Onbewust ga je hierdoor anders kijken en luisteren. Je ziet ineens nieuwe dingen, vooral als je eropuit gaat.
– Ga spelen. Onderzoek toont aan dat spelen je creativiteit met 30 procent vergroot. Dus doe een spelletje, of zet een bak lego voor je neus en maak iets wat niet bestaat.

In het mixed media café bied ik je de mogelijkheid om te spelen. Er ligt van alles waar je mee kunt experimenteren. Gewoon omdat het mag en kan, het hoeft niet meteen een “piece of art” te worden. Er staat zelfs een zandbak voor je klaar ;-).

Ik hoop je graag een keer te mogen ontmoeten in het creatief inloophuis.

Met creatieve groet,

Audrey